Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 9:00 до 18:00

Вода під час тренувань: пити чи не пити?

Категорії

Тема правильного прийому рідин до, після і під час фізичних навантажень обговорюється часом частіше правильного харчування і власне тренувань. Ми спробували розібратися, розглянувши найпопулярніші думки і прийшовши, нарешті, до чітких висновків. І ось що вийшло.

 


Пити.

Зараз практично всі тренери спортзалів і фітнес-клубів настійно рекомендують воду пити. При чому не пару ковтків, а 1 літр на 1 годину тренування.

Таку думку як правило аргументується наступним чином. Продуктивність роботи м'язів безпосередньо обумовлена ​​їх "зволоженістю". Втрачаючи нормальний вміст вологи, м'язи втрачають силу і практичність. І якщо цю волога не підживлювати, то тренування буде менш продуктивною за замовчуванням. Інший, більш "натуралістичний" аргумент, - організм знає, чого хоче, тому якщо пити хочеться, значить пити потрібно.

 


Не пити.

На противагу рекомендацій фітнес-тренерів впевнено витає думка тренерів від професійного спорту. Кого б ви не запитали з цієї ліги, все категорично заборонятимуть пити воду, максимум - прополоскати рот. Є сумніви? Подивіться відео з тренувань професійних збірних з футболу, атлетики тощо А на сайті Російської Федерації Легкої Атлетики пишуть ось що: "Потребелніе рідини під час тренування може привести до гіпонатреміі - стані, при якому концентрація іонів натрію в плазмі крові падає нижче 135 миллимоли (в нормі 150 миллимоли) і нирки не можуть виділити стільки рідини, скільки випив чоловік. "

 


Так де ж істина?

Вона, як завжди, десь між. Обидва думки вірні, тому що все залежить в першу чергу від типу фізичного навантаження.

Якщо обраний вами тип фізичного навантаження можна віднести до аеробного (тобто "з киснем", до аеробних відносяться будь-які типи навантаження, що підвищують частоту серцевих скорочень, ці вправи називають ще кардіо-вправами), то воду пити під час і відразу після дійсно не варто. Біг, їзда на велосипеді або подібних тренажерах припускають системну навантаження на серцевий м'яз, глибоку циркуляцію кисню, вода в цьому випадку - не тільки не помічник, а й шкідник.

Анаеробні або змішані типи навантаження, як то расстяжка, прокачування м'язів з використанням важких і не дуже предметів, іншими словами - те, чим ми зазвичай і займаємося в спортзалі (крім бігової доріжки і велосипеда), - якраз вимагають для більшої ефективності відновлення вологи в організмі в цілому і м'язах зокрема.

Рекомендовані товари
Заказ в 1 клік
Заказ в 1 клік
Заказ в 1 клік
Заказ в 1 клік
Заказ в 1 клік
Заказ в 1 клік
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину
За тарифами перевізника
За тарифами перевізника
За тарифами перевізника
За тарифами перевізника
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні